Café Crem, CB Grup, Història, Notícies

Café Crem i CB Grup a La Vanguardia

CB Grup rellança Café Crem i entra al sector de càpsules

El grup de distribució Costa Brava (CB Grup, integrat per 15 socis del sector) ha desenvolupat un projecte per rellançar la marca Café Crem. El grup català invertirà 100.000 euros aquest any en llançar la seva marca pròpia de cafè Café Crem a la resta d’Espanya per a hostaleria i restauració i en ampliar el negoci amb una línia de càpsules de consum domèstic per vendre en supermercats.

El grup català que presideix l’empresari Carles Pujol va comprar la marca al 2009 i paral·lelament va contractar a l’empresa especialitzada en compra i selecció de cafè Ask Jolden, que va elaborar per a ells una gamma de quatre tipus de cafè.

El negoci del cafè ha crescut un 43% en els últims quatre anys per al grup, que va facturar per aquesta via més de 2,8 milions d’euros el 2012. La previsió d’enguany és incrementar la xifra de vendes un 20%. L’estratègia, segons explica Pujol, “és incrementar la distribució fora de Catalunya a través dels distribuïdors associats”. Les càpsules per a consum domèstic, també amb quatre tipus de cafè, començaran a comercialitzar durant aquest any.

CB Grup, fundat en 1988 per un reduït grup d’empresaris de la distribució de begudes per a hostaleria i restauració, es va organitzar al voltant d’una central de compres. El 1998, va signar una aliança amb Granini i va passar a controlar el 49% de Eckes Granini Iberia, una participació que va vendre el 2003, ja que hi havia un conflicte d’interessos amb altres marques dels seus associats.

A part dels 15 socis propietaris, el grup compta amb 12 empreses associades a què el CB Grup proporciona serveis logístics, acords comercials amb proveïdors i l’accés a un estoc de 2.500 referències amb servei de recollida en 24 hores des del seu magatzem central a Sils (Girona). Els seus associats van facturar 188.100.000 d’euros el 2012, un 3% més, i compten amb 829 treballadors.

El grup, per la seva banda, va suposar uns ingressos de 16,9 milions, un 2,3% menys, i compta amb una plantilla de 20 persones. El consell d’administració està integrat per quatre membres elegits entre els socis

Via La Vanguardia.